Контакты

E-mail: ask_bru@tut.by

Приёмная: 71-34-49

Бухгалтерия: 71-36-24

Инспектор по кадрам: 72-26-34

Внимание!

Поздравляем победителя областного конкурса "Абитуриент АСК-2021"

Радькову Татьяну

ГУО "Гимназия г.Шклова"

Приз - бесплатный сертификат на обучающие курсы по Рисунку.

Внимание!

Каждую субботу в 10:00 в архитектурно-строительном колледже в составе межгосударственного образовательного учреждения высшего образования «Белорусско-Российский университет»

День открытых дверей

В программе:

- Ознакомление с материально-технической базой, специальностями колледжа.

- Посещение учебных занятий, мастер-классы преподавателей.

- Запись на курсы.

- Встреча с администрацией колледжа.

Внимание!

Консультационный пункт
по вопросам приёмной кампании 2021 года работает
ежедневно с 9:00 до 15:00 по телефону
60-20-09

Внимание! С 01.04.2021 изменена стоимость проживания в общежитии. С подробностями можно ознакомиться по ссылке: Приказ о стоимости проживания в общежитии

Немагчыма ўявіць сабе культурнага і адукаванага сучаснага чалавека, які б не ведаў гісторыі, звычаяў і абрадаў, мовы свайго народа. Але, на жаль, сустракаюцца выпадкі, што маладыя людзі добра ведаюць падзеі з гісторыі іншых краін, а пра тую, дзе жывуць, мала чаго могуць расказаць. Так, напрыклад, сучасная моладзь добра ведае, што такое сушы, піцы, равіолі і іншыя замежныя прысмакі, і часам пазнанні беларускіх страў заканчваюцца на драніках і ладках. Мы пастараліся выправіць сітуацыю і расказаць аб багатай і смачнай беларускай нацыянальнай кухні, аб традыцыях і звычаях беларусаў, звязаных з харчаваннем.

25 лістапада ў сталовай архітэктурна-будаўнічага каледжа прайшло свята беларускай кухні “Смачна есці! Мякка сесці!”. Былі прадстаўлены наступныя тэматычныя сталы: “Стравы з агародніны” (група 1А), “Стравы з мукі” (група 2А), “Стравы з бульбы” (група 1С1), “Бліны” (група 1Т), “Крупяныя і малочныя стравы” (група 1С2).

Кожная каманда павінна была прыгатаваць пэўную колькасць страў – мінімум 5, засервіраваць стол, аформіць меню і падрыхтаваць прэзентацыю свайго тэматычнага стала. Пры выстаўленні балаў журы павінна было ўлічыць артыстызм, арыгінальнасць, творчы падыход пры прэзентацыі тэматычных сталоў.

Якія стравы спажывалі нашы продкі? У якіх абрадах ужывалі іх беларусы? Як гатавалі? Пра ўсё гэта і многае іншае можна было даведацца ў час свята. Таксама гучалі ўрыўкі з твораў беларускіх пісьменнікаў пра стравы беларускай кухні, загадкі, прыказкі і прымаўкі, песні. Удзельнікі і госці прымалі ўдзел у конкурсах: “Смачна есці!”, “Пряцягні прыказку”, “Гаспадары і гаспадынькі”, “Лявоніха” з бульбай”. Акрамя гэтага, гаворка пра стравы беларускай кухні не абмежавалася толькі словамі, давялося прысутным і пакаштаваць шмат чаго з накрытых сталоў.

У рамках мерапрыемства была падрыхтавана выстава літаратуры пра харчаванне беларусаў, а таксама выстава посуду і прадметаў інтэр’еру беларускіх гаспадароў мінулых часоў.

Свята ўдалося! Мы перакананы, што на нашых сталах будуць часцей з’яўляцца беларускія нацыянальныя стравы, бо кухня наша беларуская настолькі цікавая і смачная, што заставацца абыякавымі да яе проста немагчыма.

Выкладчык беларускай мовы
і літаратуры Шабліцкая Н. В